The Greenhouse,

is about growing matters, focusing on my greenhouse and potager. I grow mainly vegetables, herbs and spices but flowers have their given place too. From seed to table, this is the nursery for my living food, we cook a lot of delicious food and I say a potager is the cook’s best friend. The greenhouse makes it possible to grow essential, colourful, warmth loving fruit and vegetables even in this climate such as tomatoes and chillies. My main blog is Tyras Trädgård/Tyra's Garden. View my profile

Monday

Harvest Monday - Red Hot Chili Peppers...most of them

This post was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog The Greenhouse in Tyra's Garden.



I harvested a lot of my chilies today because I gotta get the greenhouse ready for my mediterranean plants that I have out in the garden. You know I expect the frost to hit us any night now, I haven't  had any yet but I can feel it coming...brrr

 I said  Red Hot Chili Peppers...most of them in the title but...

No, this is not entirely true Capsicum annum 'Alban', 'Rocoto' and of course the 'Cayenne' are hot but the rest are more like sweet peppers.



Capsicum annuum ’Ferenc Tender’
’Yesil Tatli’
’Klari Baby Cheese’
 ’Alban’
’Marconi Rosso’
'Chervena Chushka'
and
the hot and beautiful 'Rocoto' with it's black seeds,
Joe's Long Cayenne still dressed in green.





'Sungold Select II' the sweetest tomatoes of them all, I think one of the plants had at least 300 very small and sweet tomatoes, what a yield! The chilies are Rocotoes, still in green.



These are a few of the last tomatoes from the growing season 2010...
it really was a great Tomato Year.


Harvest Monday at
A big thank you to our host.


- Press Share if you like this post. 

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

8 comments:

Unknown said...

Åh, så underbart! Kul att jag hittade så många av samma sort som jag odlat i år. Säg mig, vad gör du för gott av Rocoto. Jag har skördat massor men är lite för feg för att smaka... De lär ju vara så jättestarka?

Idag har jag gjort antipasto (eller tapas om man så vill) av mina paprikor. Ett recept från en gammal fransyska och det finns på bloggen idag:)

Ha det gott,
Charlotta

Robin said...

Oh my, what a beautiful greenhouse and garden. I think that I could live in it.

gittan said...

Det är första gången jag odlat chili och nu när de börjar mogna vet jag inte riktigt hur/vad jag ska göra med dem? Tre sorter blev det och de är inte speciellt starka någon av dem så att anv. dem direkt i matlagningen är ju inte något problem men min fråga till dig är kan man torka dem ? Och isåfall hur gör man det enklast/bäst? Plantorna har jag flyttat in i fönstert i ett av rummen på ovanvåningen i hopp om att de ska klara vintern där, men det fungerar kanske inte i praktiken?

TYRA Hallsénius Lindhe said...

Charlotta, jag använder Rocoton precis som de andra heta chilisarna i salsan, grytan etc.
Kul att du också bjuder på Antipasto:-) Det är ju så innebomsingen gott./ Tyra

TYRA Hallsénius Lindhe said...

Robin, hi and welcome to the Greenhouse. Glad you like it. Sometimes I really want to move out an live there too.

TYRA Hallsénius Lindhe said...

Gittan, visst jag brukar spara några plantor inomhus, dels för att de är vackra men också för att plocka färska frukter. Jag tycker att de får så lätt ohyra på sig inne bara...vita flygare och bladlöss. Så i år kastar jag nog alla utan Rocoto.

Daphne Gould said...

Gorgeous peppers. I'm glad to hear that you had a nice year for tomatoes too. I'm not quite sure what to make of our year. It has been so hot and dry. And we don't get that kind of weather normally.

thyme2garden said...

I would want to live in your greenhouse, too, if I were a plant! It looks so cozy and welcoming for people and plants alike.

My cayenne peppers are taking a really long time to turn red, too. I picked some of them green, and they turned red in less than a week. The remaining ones on the plant are still mostly green, but a few of them have finally started turning red. I guess they are done testing my patience.